Tuesday, April 9, 2013

BEEF SHEPHERD PIE IN DA HOUSE !!

Selamat tengah ari korang .. sekarang nie musim panas la kannn ... panas sungguh .. kalau kat rumah dok pasang semua kipas yg ade kat umah... tp itulah dugaan kan.. ptg2 ujan turun nyaman je rase .. arinie nak berkongsi resepi pai kentang atau name saintifik nye shepherd pie .. chewahh name kemainnn ..
ok mehh kite start mehh .....
BAHAN-BAHAN  
MASH POTATO
*ubi kentang (direbus dan dilenyek)
*butter 
*fresh mik
*garam(secukup rasa)
*serbuk lada sulah dah lada hitam (secukup rasa)

~kacau semua adunan sehingga sebati
INTI 
*bawang merah
*daging kisar / daging cincang 
*sos prego / sos spaghetti (tomato)
*cendawan butang
*garam (secukup rasa)
*serbuk lada sulah dan lada hitam (secukup rasa)
* serbuk oregano (kalau xde pon xpe)
*cheddar cheese / mozarella cheese 
1) amek cup or mangkuk tahan panas .. first layer hangpa boh la mash potato.
2) lepas tuh letak inti ikot suka hangpa nak letak bape bnyak pon .. hangpa jugak nak makan kan .. hahah
3) last skali tutup dgn mash potato balik .. then tabur cheese 
4) bakar dalam suhu 160 darjah selama 20-25 minit ...
ok sedia dihidang dan masuk dlm perot yg comell tuh .. hehehhe 
 sebelum masuk dalam oven


dah masakk .. yeaayyyyy !! jom makannn 

0 org comel nak taw:

Copyright@Segala Hasil Nukilan Di atas Semuanya Hak Milik Nadia Syamira